Rauwe kokostaart met blauwe bessen

29-08-2014 21:09

Vanochtend heb ik zoals ik vrijdags vaker doe, bij Spirit in de Groene Passage een taartje gegeten. Ze hebben daar veel keus en ik heb ze allemaal wel eens gehad, maar de rauwe kokostaart met blauwe bessen vind ik wel heel erg lekker. Ook leuk dat ze in Spirit inspringen op de raw food-cultuur, die ik toch wel heel interessant vind. Ik bedoel, ik kan me wel vinden in het gegeven dat onverhit, of licht verhit, voedsel al zijn goede eigenschappen behoudt, al moet je het niet overdrijven en zal dit ook niet voor alle producten gelden. Maar vooral in het geval van rauw gebak, biologisch en gezoet met ongeraffineerde suiker, heb ik niet het idee dat ik iets slechts eet, integendeel.
 
Het is wel een heel dun puntje dat je krijgt, de taart wordt in liefst 16 punten gesneden, maar daar staat tegenover dat ie goed vult. Op de foto zie je de punt niet helemaal want ik had (begerig als ik was) al een hapje genomen voor ik een foto maakte (en dat staat zo stom). Hier zie je de taart trouwens in z'n geheel (even naar 1 augustus scrollen).
 
Ik heb de exacte ingrediënten genoteerd (nou ja, een foto van het kaartje genomen). Dit zijn ze: dadels, bruine amandelen, cashewnoten, blauwe bessen, kokos, kokosvet, vanille, rauwe cacao, citroensap, agavesiroop, zout. Allemaal ingrediënten waar ik achter kan staan, al zal ik zelf geen agavesiroop gebruiken. Ik lees te tegenstrijdige berichten over dit zoetmiddel, en gevoelsmatig heb ik er nooit wat van moeten hebben (té zoet naar mijn smaak). Maar zoals op de Facebookpagina van Spirit is te lezen bestaat deze taart dus uit: een bodem van dadels en amandelen, daarop een crème van kokos en cashewnoten, afgemaakt met een dikke laag frisse blauwe bessen. Voor € 2,95 per punt.