Blog

Kasha met groenten en cashewsaus (snel klaar)

29-10-2014 11:21
  Ik heb kasha (her)ontdekt! Kasha is geroosterde boekweit en is hét ingrediënt van de Russische keuken. Boekweit is zeer rijk aan voedingsstoffen en is ook nog eens glutenvrij (voor wie dat belangrijk vindt, ikzelf distantieer me van wat ik toch wel een 'hype' vind).   Kasha heeft een bereidingswijze van slechts 15 minuten. Een echt snel-klaaringrediënt dus. Ik kookte de kasha heel simpel in ongeveer tweeënhalf keer zoveel water. Dan heb je een heel brijachtige massa die...

Recept: rijst met pompoen en cashewpasta met zeewiersalade

26-10-2014 11:21
Sinds mijn groeiende interesse in de plantaardige keuken ben ik weer lekker geïnspireerd. Na een lange tijd van futloze en ongeïnspireerde gerechten is dat heerlijk. Ik probeer geslaagde gerechten meteen te noteren voor je-weet-maar-nooit.   Speciaal voor het handjevol 'likers' van deze blog een snelklaar-recept. Ik maakte het gister en vond het erg smakelijk, en bovendien is het makkelijk te maken.   Nog enige toelichting bij een aantal ingrediënten: - de lekkerste...

Noten noten noten, plus een makkelijk maar vullend recept

23-10-2014 11:20
Ik heb de noten ontdekt. En dan bedoel ik dat ik ze écht heb ontdekt. Niet alleen hele (ongebrande) noten, die enorm gezond zijn en waar je niet dik van wordt (sterker nog, ze passen prima in een afvaldieet), maar ook alle van noten afgeleide producten. Zo vind ik amandelmelk in de koffie heerlijk en voeg ik notenolie toe aan smoothies en salades, maar vooral ben ik gek van notenpasta's.   Op de foto hierboven staat het rijtje dat thans in mijn voorraadkast staat: cashewpasta,...

De uniekste groene smoothies ter wereld

22-10-2014 11:18
Ook verzot op smoothies? Ik intussen wel. Ik maak er bijna elke dag wel een. Had ik in het begin nog moeite met het combineren van fruit en groenten, inmiddels heb ik wel ontdekt dat de smoothie met een zoet ingrediënt in de vorm van fruit toch wel een stuk lekkerder wordt.   Ik personaliseer mijn smoothies door tijdens de dagelijkse wandeling met de hond wilde planten te plukken. Ik maak er een sport van om zoveel mogelijk soorten te vinden en dat lukt steeds beter (oefening baart...

Vervolg-blogposts....

20-10-2014 21:25
Deze blogpagina wordt tegenwoordig bijgewerkt op voeding.wix.com/anderekijkopvoeding

Veganistische potluck in Zoetermeer

20-10-2014 11:14
  Wel eens van een potluck gehoord? Ik niet, tenminste niet toen ik in de Facebook-groep Vega Rotterdam de uitnodiging hiervoor zag staan. Dit gezegd hebbende doe ik even heel ouderwets ('old school' zeg je tegenwoordig) en pak ik de Van Dale E-N in boekvorm erbij. Potluck = wat de pot schaft (wat er toevallig is). En dat zegt genoeg. Iedereen neemt wat mee en zie daar: een tafel met 'toevallige eetwaar'. Met in dit geval als gemeenschappelijke deler het ontbreken van elk denkbaar...

Koken in het groen: vegan editie

04-10-2014 20:39
Op deze foto zie je een van de vier teams die vandaag meededen aan de wedstrijd Koken in het groen, georganiseerd door de Groene Loper. Leuk: een veganistische editie, die heel toepasselijk in de tuin voor veganistisch restaurant Gare du Nord plaatsvond. Bovenstaand team was op het laatste moment ingesprongen en had geen idee wat te koken. Hun inspiratie vonden ze in het inderhaast aangeschafte kookboek Everyday Raw Express :) Het was ze bijzonder goed gelukt iets lekkers te maken. Ik heb hun...

Assertiviteit bij Caffe Booon loont :)

14-09-2014 21:54
Vanochtend (zondag) had ik zin in lemon pie, die ik toevallig gister bij Caffe Booon in de Proveniersstraat in de vitrine had zien liggen. Dus stoptie ik m'n werk in m'n rugzak, en ging ik op weg.   Bij Booon was het nog lekker rustig (halfelf) en ik ging op het terras zitten, nadat ik binnen de taarten had beoordeeld. Ik was bij mijn eerste keus, citroenmeringue, gebleven, en bestelde ook een cappuccino. Waar ik me op verheugde. Toen echter beide arriveerden, kreeg ik een...

Over superfoods en Wijnboerderij Vlaardingen

09-09-2014 21:09
Gister verscheen mijn stuk over superfoods op de Buik van Rotterdam. Ik had bovenstaande foto meegestuurd maar die werd als 'al te prozaïsch' gezien en vervangen door een andere. Ik had me de brandplekken van zonder handschoenen geplukte brandnetels kunnen besparen ;)   De dat erna (vandaag) werd mijn alweer een maand geleden geschreven stuk over de Wijnboerderij in Vlaardingen geplaatst. Helaas is het seizoen alweer bijna voorbij, maar het is echt een leuke plek om op een mooie...

Nieuw bij Marqt: kokosyoghurt

07-09-2014 07:24
Begin dit jaar vertaalde ik een veganistisch kookboek met de titel The complete guide to vegan substitutions. Heel eerlijk heb ik vrij dicht achter elkaar drie veganistische kookboeken vertaald, die ik allemaal goed vond, dus ik herinner me genoemd boek niet meer zo heel nauwkeurig. Wel weet ik dat daarin een leuk recept voor veganistische yoghurt stond, te maken met soja- of met kokosmelk. Nu ben ik niet dol op sojayoghurt, maar kokosyoghurt vond ik interessant en heb ik een paar keer...
Onderdelen 1 - 10 van 21
1 | 2 | 3 >>

In de blog schrijf ik over de voedingsgerelateerde kwesties waar ik tegenaan loop (of die ik bewust opzoek). Ik heb gemerkt dat een schokkend groot deel van mijn leven, al dan niet direct, over eten gaat. De blog zal dus met regelmaat worden bijgewerkt.